VI VÄLJER JUNKFRITT


Vad väljer du?


Vi får ofta frågor om vad vi menar med junkfritt.  Den korta versionen är att vi ständigt arbetar med att välja det bättre alternativet. Vi gillar inte junk (skräp) varken på tallriken, inom näringslivet eller i vårt samhälle.

Så när det gäller mat...


...undviker vi aktivt halvfabrikat, processade livsmedel, vitt mjöl och raffinerat socker. Vi vill servera mat som du mår bra av.
Vi bakar och lagar 90% av vår meny själva och nästan allt vi serverar är baserat på naturliga ingredienser. Som ett exempel så förstår vi inte varför någon skulle behöva socker eller mjölkbaserade prdukter i glutenfria mjölmixar. Därför blandar vi vår egen glutenfria mjölmix för att försäkra oss om att inget onödigt lagts till. Vi väljer att servera lokalt producerad glass från Pipers i Hamburgsund, eftersom vi inte bara älskar deras kvalitetsglass, vi tycker också att alla borde stödja sin lokala leverantör.
Det är bättre för miljön och det är bättre för det lokala hållbara samhället.

Men varför serverar ni Cola Zero då? Det är väl ändå inte naturligt ...
Nej, du har helt rätt! Men vi har också många gäster som inte kan äta eller dricka socker på grund av diabetes eller andra skäl.
För att göra våra kunder nöjda beslutade vi att ta in den här produkten som ett alternativ. Om du däremot inte undviker socker rekommenderar vi i första hand att du testar vår ekologiska Kittycola som är naturligt  sötad med äpple i stället för socker .

Vi rekommenderar också att du väljer kranvatten istället för att köpa kolsyrat mineralvatten. Vi har underbart vatten i Kungälv och det finns verkligen ingen anledning att köpa vatten på flaska, ja såvida du inte vill ta det med dig förstås. Genom att välja kranvatten så sparar du inte bara dina pengar, du sparar också planeten när du inte köper onödiga plastflaskor..


Är allt som innehåller laktos- och gluten skräp?
Nej, absolut inte! Men i dag är många konstaterat intoleranta och många mår helt enkelt inte bra av att äta för mycket vitt mjöl och/eller mjölkprodukter. Många av oss, särskilt kvinnor, får svullna magar när vi äter vitt bröd. Och eftersom det finns andra alternativ som fler kan äta, varför inte servera det?

För oss är det inte bara en sport att eliminera onödiga ingredienser utan också servera mat som du och dina gluten- eller laktosintoleranta vänner kan njuta av tillsammans. Utan att behöva beställa från en begränsad meny. Vi gillar också att lägga till hälsosamma och ibland oväntade ingredienser i våra rätter och bakverk, som kan ha en positiv effekt på magen, hjärnan och kroppen. Vem sa att du inte kan göra kanelbullar som innehåller spenat? Eller rödbetor? Eller morötter?
Prova våra färgglada kanelbullar när du besöker oss så kommer du upptäcka att spenatbullar är galet gott!

Våra kanelbullar är förresten gjorda av ekologiskt dinkemjöl så just dem innehåller gluten.
Våra cheesecakes och pajer däremot är alltid gluten- och laktosfria.FÖR VERKSAMHETEN

...betyder junkfritt hållbart.

Vi försöker att ta väl hand om varandra, vårt vackra historiska hus och vi tar väl hand om våra gäster. Människorna i huset är vår viktigaste resurs och för oss är det viktigt att alla som jobbar här har kul på jobbet. Vi försöker skapa en arbets- och mötesplats där du kan växa både som person och i din professionella roll. Där  du håller som människa i en värld som snurrar allt fortare!  Vi är ärligt talat inte så jätteintresserade av vad du har på ditt CV. Vi är mycket mer intresserade av vem du är och vad du kan göra och bidra med i framtiden. Vi vill veta vad du drömmer om och vilka problem du kan lösa snarare än vilka ämnen du studerade i gymnasiet. För oss är sunda värderingar och en positiv attityd viktgare än fina betyg. Vad är viktigt för dig?

Vi gör medvetna val och tycker det är toppen om du ställer frågor, har synpunkter eller bidrar med kunskap! :)